Απλή και γευστική σαλάτα με ρόκα και αβοκάντο
Υλικά
- 140 γρ. baby ρόκα
- 1-2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
- ½ αγγούρι, κομμένο οριζόντια και μετά σε φέτες
- 1 κρεμμύδι, σε φέτες
- 1 αβοκάντο, χωρίς το κουκούτσι, σε φέτες
Για τη βινεγκρέτ:
- ¼ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Ξύσμα και χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
- 1-2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- Ανθός αλατιού
- Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέματος, προσθέστε ελαιόλαδο, ξύσμα και χυμό λεμονιού, σκόρδο, ρίγανη, ανθό αλατιού και πιπέρι. Ενώστε τα καλά.
Στο ίδιο μπολ προσθέστε την ρόκα, τις ντομάτες, το αγγούρι, τα κρεμμύδια και το αβοκάντο. Ανακατέψτε καλά και προσαρμόστε το dressing στη γεύση σας.
Μεταφέρετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και σερβίρετε άμεσα!
Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com/
Leave a comment