Απλή σαλάτα με εσπεριδοειδή
Ένα light και υγιεινό συνοδευτικό πιάτο.
Υλικά
- 2 μικρά grapefruit
- 1 πορτοκάλι
- 2 μικρά κόκκινα πορτοκάλια
- 1 μικρό εσαλότ
- 1 κ.σ. ξύδι λευκού κρασιού
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- Πρέζα ανθό αλατιού
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Φρέσκος δυόσμος, για γαρνίρισμα
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι, για γαρνίρισμα
- Ψιλοκομμένα φιστίκια, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Κόψτε και ξεφλουδίστε το grapefruit και τα πορτοκάλια: κόψτε τα κάτω μέρη από τα φρούτα και ξεφλουδίστε. Στη συνέχεια, κόψτε τα εσπεριδοειδή σε ροδέλες.
Κόψτε το εσαλότ σε λεπτές φέτες.
Σε ένα μεσαίο μπολ, ενώστε το ξύδι λευκού κρασιού, την μουστάρδα, το μέλι και 1 πρέζα ανθό αλατιού. Στη συνέχεια, προσθέστε το 1 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι το αποτέλεσμα να είναι κρεμώδες.
Τοποθετείστε τα εσπεριδοειδή και τα εσαλότ σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Πασπαλίστε με την βινεγκρέτ. Γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου και φρέσκο τριμμένο πιπέρι. Αν θέλετε, γαρνίρετε και με τριμμένα φιστίκια.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment