Απλή πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ βαλσάμικου
Μέσα σε 10 λεπτά θα έχετε ένα υγιεινό συνοδευτικό για κάθε γεύμα.
Υλικά (4 μερίδες)
Για τη βινεγκρέτ βαλσάμικου
- 2 κ.σ. βιολογικό βαλσάμικο
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- 6 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα
- 8 κούπες πράσινα λαχανικά
- ¼ κούπας αποξηραμένα κεράσια ή κράνια
- ¼ κούπας τυρί φέτα, τριμμένο
- ¼ κούπας αμύγδαλα (ή καρύδια, ή φιστίκια)
Εκτέλεση
Σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε μαζί το βαλσάμικο, την μουστάρδα, το μέλι και το αλάτι μέχρι να ανακατευτούν καλά. Σιγά σιγά προσθέστε το ελαιόλαδο καθώς ανακατεύετε. Σερβίρετε άμεσα. Τοποθετείστε το στο ψυγείο και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα (αντέχει έως και 2 εβδομάδες στο ψυγείο).
Καλύψτε 8 κούπες πράσινων λαχανικών με το dressing. Όσο περισσέψει φυλάξτε το για μελλοντική χρήση.
Σε κάθε πιάτο τοποθετείστε 2 κούπες πράσινων λαχανικών και γαρνίρετε με αποξηραμένα φρούτα, τυρί και ξηρούς καρπούς,.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment