Απλή σαλάτα με καρότο
Μπορείτε να τη φτιάξετε εύκολα και να την απολαύσετε ως συνοδευτικό ή ως κυρίως πιάτο.
Υλικά
- 1 κ.σ. ξύδι λευκού κρασιού
- ½ κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 3 κούπες καρότο, τριμμένο σε λωρίδες
- 2 πράσινα κρεμμύδια
- 3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Υλικά
Σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε μαζί το ξύδι λευκού κρασιού, την μουστάρδα Dijon, το μέλι και τον ανθό αλατιού. Ενώστε σιγά σιγά με το λάδι.
Κόψτε τα καρότα (σε τρόπο julienne) χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή τροφίμων.
Στη συνέχεια, κόψτε σε λεπτές φέτες τα πράσινα κρεμμύδια και ψιλοκόψτε τον μαϊντανό.
Προσθέστε όλα τα λαχανικά στο μπολ μαζί με το dressing και ανακατέψτε. Σερβίρετε αμέσως ή βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment