Σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών και ρόδι
Υλικά
- 450 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
- ½ κούπα σπόροι ροδιού
- 1 μήλο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 2 κ.σ. ξύδι λευκού κρασιού
- 1 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1/8 κ.γ. ανθός αλατιού
- 6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόψτε τα λαχανάκια Βρυξελλών, σε πολύ λεπτές φέτες.
Βγάλτε τους σπόρους από το ρόδι. Κόψτε το ρόδι σε τέταρτα και μετά βάλτε τα σε ένα μπολ με νερό. Κάτω από το νερό, βγάλτε τους σπόρους με τα χέρια σας. Μόλις όλοι οι σπόροι έχουν βγει, αφαιρέστε τη φλούδα, ξεπλύνετε και μετά στραγγίστε. Αποθηκεύστε τους υπόλοιπους σπόρους σε ένα κλειστό δοχείο στο ψυγείο.
Κόψτε το μήλο σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια, κόψτε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες.
Σε ένα μικρό μπολ ενώστε μουστάρδα, ξύδι λευκού κρασιού, μέλι και ανθό αλατιού. Σταδιακά βάλτε μέσα το 1 κ.σ. λεαιόλαδο.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ενώστε όλα τα υλικά και σερβίρετε αμέσως!
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.acouplecooks.com/
Leave a comment