Αλμυρή σαλάτα με ροδάκινο και αγγούρι

Απολαύστε αυτή την υπέροχη σαλάτα ως ένα αγαπημένο δείπνο.

Υλικά

  • 1/3 κούπας ωμό κολοκυθόσπορο
  • 1 κ.σ. + έξτρα ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού
  • Κάρδαμος
  • 1 ολόκληρογαρύφαλλο
  • ½ κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
  • ½ κ.γ. σπόρους κύμινου
  • 1 πιπεριά τσίλι, τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
  • 3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 3 κ.σ. κόλιανδρος, ψιλοκομμένος + έξτρα φύλλα για το σερβίρισμα
  • 3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 μεσαία αγγουράκια, κομμένα σε 3 εκ.
  • 4 μεσαία ροδάκινα, κομμένα σε κομμάτια 4 εκ.
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε κομμάτια 2,5 εκ.
  • 1 κ.γ. ψητούς σπόρους σουσαμιού

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Ψήστε τους κολοκυθόσπορους σε μια λαδόκολλα, ανακατεύοντας κατά τη διάρκεια. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν για 5 – 7 λεπτά και αφήστε τα να κρυώσουν. Μεταφέρετε σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε με 1 κ.σ. λάδι. Γαρνίρετε με αλάτι.

Την ίδια ώρα, ψήστε κάρδαμο, γαρύφαλλο, κόλιανδρο και κύμινο σε μεσαία φωτιά, για περίπου 2 λεπτά. Αφαιρέστε τους σπόρους από τον κάρδαμο και πετάξτε το κουκούτσι. Τρίψτε όλα τα μπαχαρικά μαζί. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε την πιπεριά τσίλι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, τον χυμό λεμονιού και το ¼ κούπας λαδιού. Γαρνίρετε με αλάτι. Προσθέστε τα αγγουράκια και ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα να «κάτσει» για 5 λεπτά.

Προσθέστε τα ροδάκινα, το αβοκάντο και τους μισούς κολοκυθόσπορους στο μείγμα με το αγγούρι. Στη συνέχεια δώστε μια γενναιόδωρη δόση από αλάτι και ανακατέψτε ξανά. Δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον αλάτι ή χυμό λεμονιού.

Σερβίρετε με σπόρους σουσαμιού, φύλλα κόλιανδρου και τους υπόλοιπους κολοκυθόσπορους.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.bonappetit.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post