Σαλάτα σολομού με τζίντζερ και σουσάμι
Υλικά
Για τον σολομό
- 450 γρ. σολομός, κομμένος σε μικρά φιλετάκια
- Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα
- 1 ματσάκι φρέσκο νεροκάρδαμο
- ½ κούπας φύλλα κρεμμυδιού, ψιλοκομμένα
- ½ κούπας φύλλα κόλιανδρου
- 1 κούπα μαγειρεμένο edamame
- 1 κούπα μάνγκο, σε μικρούς κύβους
- 1 κούπα αγγούρι, σε φέτες
- 1 αβοκάντο, σε φέτες
Για τη βινεγκρέτ από τζίντζερ
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 6 εκ. τζίντζερ, ξεφλουδισμένο
- 1 κ.σ. βιολογικό μέλι ελάτου
- ¼ κούπας ξύδι ρυζιού
- 2 κ.γ. σόγια σως
- 1 κ.σ. λάδι σουσαμιού
- 4 κ.σ. λάδι λαχανικών
- Ανθός αλατιού
Εκτέλεση
Πασπαλίστε τα φιλέτα σολομού με αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή φωτιά. Προσθέστε το λάδι και το ψάρι. Μαγειρέψτε τον σολομό για περίπου 2 – 3 λεπτά. Γυρίστε του πλευρά και μαγειρέψτε για 1 ακόμη λεπτό την πλευρά με το δέρμα. Μόλις ο σολομός είναι έτοιμος, τοποθετείστε τον σε ένα πιάτο και αφήστε τον στην άκρη.
Σε μια μεγάλη πιατέλα τοποθετείστε τα υλικά της σαλάτας.
Σε ένα μπλέντερ ενώστε τα υλικά της βινεγκρέτ και πολτοποιήστε σε υψηλή ένταση μέχρι αν έχετε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Γαρνίρετε με ανθό αλατιού.
Γαρνίρετε τη σαλάτα με τον σολομό και περιχύστε από πάνω τη βινεγκρέτ από τζίντζερ.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment