Σαλάτα κουσκούς με ψητά λαχανικά

Υλικά

  • 2 μεσαίες κόκκινες πιπεριές, χωρίς σπόρους, κομμένες σε κύβους
  • 2 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 2 λεμόνια, κομμένα στην μέση
  • 5 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • Ανθός αλατιού
  • 140 γρ. ρόκα
  • 113 γρ. τυρί πεκορίνο
  • 1 κούπα κουσκούς, μαγειρεμένο
  • Μαύρο πιπέρι

 

Μέθοδος

Προθερμάνετε το γκριλ σε μεσαία φωτιά. Βουρτσίστε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και τα λεμόνια με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίξτε από πάνω ½ κ.γ. αλάτι. Ψήστε τα μανιτάρια για 15 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερά. Γυρίστε τα μια φορά. Ψήστε τα λεμόνια με το κομμένο μέρος προς τα κάτω για 8 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Ψήστε τις πιπεριές για 6 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερές. Τις γυρίζετε μια φορά.

Ενώστε τη ρόκα, το τυρί, το κουσκούς, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι.

Κόψτε τις πιπεριές σε φέτες και ψιλοκόψτε τα μανιτάρια. Προσθέστε τη ρόκα μαζί με τον χυμό από τα λεμόνια. Ανακατέψτε καλά.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.goodhousekeeping.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post