Σαλάτα κουσκούς με ψητά λαχανικά
Υλικά
- 2 μεσαίες κόκκινες πιπεριές, χωρίς σπόρους, κομμένες σε κύβους
- 2 μανιτάρια πορτομπέλο
- 2 λεμόνια, κομμένα στην μέση
- 5 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
- Ανθός αλατιού
- 140 γρ. ρόκα
- 113 γρ. τυρί πεκορίνο
- 1 κούπα κουσκούς, μαγειρεμένο
- Μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
Προθερμάνετε το γκριλ σε μεσαία φωτιά. Βουρτσίστε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και τα λεμόνια με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίξτε από πάνω ½ κ.γ. αλάτι. Ψήστε τα μανιτάρια για 15 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερά. Γυρίστε τα μια φορά. Ψήστε τα λεμόνια με το κομμένο μέρος προς τα κάτω για 8 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Ψήστε τις πιπεριές για 6 λεπτά ή μέχρι να είναι τρυφερές. Τις γυρίζετε μια φορά.
Ενώστε τη ρόκα, το τυρί, το κουσκούς, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι.
Κόψτε τις πιπεριές σε φέτες και ψιλοκόψτε τα μανιτάρια. Προσθέστε τη ρόκα μαζί με τον χυμό από τα λεμόνια. Ανακατέψτε καλά.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment