salad ·
Σαλάτα με ψητά κολοκυθάκια και Μεσογειακό dressing
Υλικά
- 3 μεσαία κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- ¼ κούπας κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 μεσαίο λεμόνι, χυμό και ξύσμα
- 1/3 κούπας τυρί φέτα, τριμμένο
- 3 κ.σ. κουκουνάρι, ψημένο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε το κολοκυθάκι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Καλύψτε. Μεταφέρετε σε ένα γκριλ. Ψήστε, με καπάκι, σε μεσαία προς υψηλή φωτιά μέχρι το κολοκυθάκι να είναι τραγανό, για 5 – 10 λεπτά, γυρνώντας το περιστασιακά.
Μεταφέρετε το κολοκυθάκι σε μπολ σερβιρίσματος. Πασπαλίστε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και κόκκινο κρεμμύδι. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς και γαρνίρετε με δυόσμο, μαϊντανό, χυμό και ξύσμα λεμονιού και τυρί φέτα. Ανακατέψτε απαλά. Πασπαλίστε πάνω από τα κουκουνάρια πριν το σερβίρισμα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment