Σαλάτα με ψητά κολοκυθάκια και Μεσογειακό dressing

Υλικά

  • 3 μεσαία κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες
  • ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • ¼ κούπας κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 μεσαίο λεμόνι, χυμό και ξύσμα
  • 1/3 κούπας τυρί φέτα, τριμμένο
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι, ψημένο

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε το κολοκυθάκι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Καλύψτε. Μεταφέρετε σε ένα γκριλ. Ψήστε, με καπάκι, σε μεσαία προς υψηλή φωτιά μέχρι το κολοκυθάκι να είναι τραγανό, για 5 – 10 λεπτά, γυρνώντας το περιστασιακά.

Μεταφέρετε το κολοκυθάκι σε μπολ σερβιρίσματος. Πασπαλίστε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και κόκκινο κρεμμύδι. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς και γαρνίρετε με δυόσμο, μαϊντανό, χυμό και ξύσμα λεμονιού και τυρί φέτα. Ανακατέψτε απαλά. Πασπαλίστε πάνω από τα κουκουνάρια πριν το σερβίρισμα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.tasteofhome.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post