Σαλάτα με κολοκυθάκι, καλαμπόκι και βινεγκρέτ από λεμόνι – βασιλικό
Το τυρί ολοκληρώνει υπέροχα αυτό το δροσιστικό και φρέσκο πιάτο.
Υλικά
- 1 μεγάλο ή μεσαίο κολοκυθάκι
- 1 μικρή ή μεσαία κίτρινη κολοκύθα
- 1 καλαμπόκι, καθαρισμένο
- 28 γραμμάρια τυρί φέτα
- Βινεγκρετ από λεμόνι και βασιλικό (δείτε παρακάτω)
- Νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- Λίγα φύλλα βασιλικού
- Ψητοί σπόροι κουκουναριού (προαιρετικά)
Για τη βινεγκρέτ λεμονιού – βασιλικού
- ½ κούπα έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
- 1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι για τη γεύση
Υλικά
Για τη σαλάτα
Με ένα μεγάλο τρίφτη, ξεφλουδίστε το κολοκυθάκι και την κολοκύθα και κάντε τα σε φλούδες που μοιάζουν με μεγάλες κορδέλες. Τοποθετείστε αυτές σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε το καλαμπόκι και 2 κ.σ. βινεγκρέτ. Στη συνέχεια προσθέστε τον ανθό αλατιού, το φρέσκο τριμμένο πιπέρι και τις νιφάδες τσίλι για γεύση. Προσθέστε το τυρί και γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Για τη βινεγκρέτ λεμονιού – βασιλικού
Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μικρό βάζο και ανακινήστε καλά. Γαρνίρετε με περισσότερο αλάτι και πιπέρι για γεύση.
Συνταγή: https://www.foodiecrush.com/
Leave a comment