Σαλάτα με λάχανο, ρόδι και ντομάτα
Υλικά:
- 1 μικρό κεφαλάκι λάχανο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ανθό αλατιού (+ έξτρα)
- ¼ κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι (+έξτρα)
- ½ μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ¼ κούπα φρέσκος χυμός λεμονιού
- ¼ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Ντοματίνια, κομμένα στην μέση
- ½ κούπα φρέσκος κόλλιανδρος, ψιλοκομμένος
- ½ κούπα φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
- ½ κούπα ρόδι
Μέθοδος:
Ενώστε το λάχανο, 1 κ.γ. ανθό αλατιού και ¼ κ.γ. πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ και καλύψτε το. Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά και αφήστε το λάχανο να μαλακώσει.
Προσθέστε κρεμμύδι, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και ξύδι και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το για λίγο χωρίς να το καλύψετε σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά. Προσθέστε την ντομάτα, τον κόλλιανδρο και το ρόδι και ανακατέψτε ξανά. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.
Συνταγή: https://www.bonappetit.com/
Leave a comment