Σαλάτα με γλυκοπατάτες, ρεβίθια, φέτα και dressing από ταχίνι

Σαλάτα με γλυκοπατάτες, ρεβίθια, φέτα και dressing από ταχίνι

Πασπαλίστε από πάνω και το dressing από ταχίνι και απογειώστε τη γεύση.

Υλικά

  • 3 γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μπουκιές
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, + έξτρα για πασπάλισμα
  • ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 ½ κούπες ρεβίθια, βρασμένα
  • 1 κ.γ. harissa 
  • ½ αγγούρι, κομμένο οριζόντια σε μεγάλα κομμάτια
  • 20 γρ. φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 15 γρ. φρέσκος δυόσμος, χοντροκομμένος
  • 15 γρ. άνηθος, χοντροκομμένος
  • 100 γρ. τυρί φέτα, σε κομμάτια
  • 4 κ.σ. ελληνικό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • Ανθός αλατιού και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C/180°C fan. Τοποθετείστε τις γλυκοπατάτες σε μια μονή στρώση σε μια λαδόκολλα, πάνω ταψί. Γαρνίρετε με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ρίγανη. Ανακατέψτε και ψήστε για 25 λεπτά. Τοποθετείστε το κόκκινο κρεμμύδι σε ένα μπολ μαζί με αλάτι και χυμό από 1 λεμόνι.

Την ίδια ώρα, σε ένα μπολ ενώστε τα ρεβίθια με την harissa και 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Μετά από 25 λεπτά, αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο και σπρώξτε τις γλυκοπατάτες στην μια μεριά. Προσθέστε τα ρεβίθια στην άλλη και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά.

Ανακατέψτε τις γλυκοπατάτες, τα ρεβίθια, το αγγούρι και τα βότανα σε ένα μεγάλο μπολ για σαλάτα. Στη συνέχεια πασπαλίστε με την φέτα. Στραγγίστε τα κρεμμύδια και προσθέστε τα στην κορυφή.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι, το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε μαζί με τη σαλάτα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.deliciousmagazine.co.uk/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published