Σαλάτα με ψητή κίτρινη κολοκύθα, ρόδι και ρόκα
Αν ετοιμάζετε αυτή τη σαλάτα από νωρίς, κρατήστε το dressing στο πλάι μέχρι να χρειαστεί να σερβίρετε. Η συνταγή είναι για 6 συνοδευτικές σαλάτες ή για 10 μικρές. Κόψτε την συνταγή στην μέση, αν θέλετε.
Υλικά
Σαλάτα
- 2 μεσαίες κολοκύθες
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ανθό αλατιού
- 5 κούπες ρόκα ή ανάμεικτα baby πράσινα λαχανικά
- Σπόρους από 1 ρόδι
- 1/3 κούπας ωμούς κολοκυθόσπορους ή ψιλοκομμένα πεκάν
- ¾ κούπας τυρί φέτα, τριμμένο
Βινεγκρέτ βαλσάμικου με μέλι
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 ½ κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 2 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι, για τη γεύση
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 210 βαθμούς C. Πλύνετε καλά την κολοκύθα και αφαιρέστε τη φλούδα με ένα μαχαίρι. Κόψτε την σε στρογγυλές φέτες 2 εκ. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να βγάλετε τους σπόρους από κάθε ροδέλα. Πασπαλίστε με μια γενναιόδωρη κ.σ. ελαιόλαδου και αλάτι. Χρησιμποιήστε τα δάχτυλά σας για να απλώσετε το λάδι στην κολοκύθα. Ψήστε για 30 – 35 λεπτά ή μέχρι η κολοκύθα να είναι τρυφερή και χρυσή σε χρώμα. Γυρίστε την κολοκύθα μια φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Σε ένα μεσαίο τηγάνι σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά ψήστε τους κολοκυθόσπορους και τα πεκάν ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 3 – 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη ζέστη.
Για το dressing: σε ένα μικρό μπολ ενώστε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το μέλι, την μουστάρδα και το αλάτι. Γαρνίρετε με μαύρο πιπέρι, για τη γεύση.
Μόλις η κολοκύθα κρυώσει λίγο, ενώστε τη ρόκα, το ρόδι, τον κολοκυθόσπορο, τη φέτα και την κολοκύθα σε ένα μεγάλο μπολ. Αν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, περιχύστε με dressing και ανακατέψτε. Σερβίρετε άμεσα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment