arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Σαλάτα με σπανάκι, γλυκοπατάτες, λευκά φασόλια και βασιλικό


Οι ψητές γλυκοπατάτες ταιριάζουν με το σπανάκι, το λάχανο και τα λευκά φασόλια και ενώνονται με το γευστικό dressing βασιλικού. 
Σαλάτα με σπανάκι, γλυκοπατάτες, λευκά φασόλια και βασιλικό

Σαλάτες

Σαλάτα με σπανάκι, γλυκοπατάτες, λευκά φασόλια και βασιλικό


Σαλάτα με σπανάκι, γλυκοπατάτες, λευκά φασόλια και βασιλικό

Υλικά

  • 1 γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 5 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • ½ κ.γ. πιπέρι, χωρισμένο
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού, χωρισμένο
  • ½ κούπα φρέσκα φύλλα βασιλικού, χωρισμένα
  • 3 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 10 κούπες baby σπανάκι
  • 1 κούπα λευκά φασόλια, βρασμένα και στραγγισμένα
  • 2 κούπες λάχανο, τριμμένο
  • 1 κούπα κόκκινη πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
  • 1/3 κούπας πεκάν, ψιλοκομμένα και ψημένα

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 C.

Ανακατέψτε τις γλυκοπατάτες με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ¼ κ.γ. πιπέρι και 1/8 κ.γ. αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Μεταφέρετε σε μια λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί και ψήστε, μέχρι να είναι τρυφερές για περίπου 15 – 18 λεπτά. Αφήστε τις να κρυώσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Την ίδια ώρα, τοποθετείστε τον βασιλικό, το υπόλοιπο ¼ κούπας ελαιόλαδο, ξύδι, κρεμμύδι, μουστάρδα, ¼ κ.γ. πιπέρι και ¼ κ.γ. αλάτι σε ένα μικρό μπλέντερ. Ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέστε σπανάκι, φασόλια, λάχανο, πιπεριά, πεκάν και τις γλυκοπατάτες. Ανακατέψτε και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: http://www.eatingwell.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.