Σαλάτα με σπανάκι, γλυκοπατάτες, λευκά φασόλια και βασιλικό

Υλικά

  • 1 γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 5 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • ½ κ.γ. πιπέρι, χωρισμένο
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού, χωρισμένο
  • ½ κούπα φρέσκα φύλλα βασιλικού, χωρισμένα
  • 3 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 10 κούπες baby σπανάκι
  • 1 κούπα λευκά φασόλια, βρασμένα και στραγγισμένα
  • 2 κούπες λάχανο, τριμμένο
  • 1 κούπα κόκκινη πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
  • 1/3 κούπας πεκάν, ψιλοκομμένα και ψημένα

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 C.

Ανακατέψτε τις γλυκοπατάτες με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ¼ κ.γ. πιπέρι και 1/8 κ.γ. αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Μεταφέρετε σε μια λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί και ψήστε, μέχρι να είναι τρυφερές για περίπου 15 – 18 λεπτά. Αφήστε τις να κρυώσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Την ίδια ώρα, τοποθετείστε τον βασιλικό, το υπόλοιπο ¼ κούπας ελαιόλαδο, ξύδι, κρεμμύδι, μουστάρδα, ¼ κ.γ. πιπέρι και ¼ κ.γ. αλάτι σε ένα μικρό μπλέντερ. Ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέστε σπανάκι, φασόλια, λάχανο, πιπεριά, πεκάν και τις γλυκοπατάτες. Ανακατέψτε και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: http://www.eatingwell.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post