salad ·
Σαλάτα με ψητό σολομό
Δροσερή, με γευστικό dressing και τραγανή υφή από το κρεμμύδι και το σέλερι.
Υλικά
- 0,5 – 1 κιλό φιλέτα σολομού
- 2 στικς σέλερι, ψιλοκομμένα
- ½ κούπας κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος ή 2 κ.γ. αποξηραμένος άνηθος
Dressing:
- ¼ κούπας ξύδι από raspberry
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 – ½ κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε τα φιλέτα σολομού σε κομμάτια 3 εκ. Ψήστε, με καπάκι, σε σχάρα ή στο γκριλ του φούρνου. Μόλις το ψάρι είναι έτοιμο να τρυπηθεί με ένα πιρούνι, δηλαδή μετά από 12 – 15 λεπτά, είναι έτοιμο. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Κόψτε τον σολομό. Τοποθετείστε τον σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε σέλερι, κρεμμύδι και άνηθο. Ενώστε τα υλικά του dressing και περιχύστε πάνω από τη σαλάτα. Ανακατέψτε ελαφρώς. Σερβίρετε άμεσα ή καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο. Ανακατέψτε πριν το σερβίρισμα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment