Σαλάτα με ψητό σολομό

Σαλάτα με ψητό σολομό

Δροσερή, με γευστικό dressing και τραγανή υφή από το κρεμμύδι και το σέλερι.

Υλικά

  • 0,5 – 1 κιλό φιλέτα σολομού
  • 2 στικς σέλερι, ψιλοκομμένα
  • ½ κούπας κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος ή 2 κ.γ. αποξηραμένος άνηθος

Dressing:

Εκτέλεση

Κόψτε τα φιλέτα σολομού σε κομμάτια 3 εκ. Ψήστε, με καπάκι, σε σχάρα ή στο γκριλ του φούρνου. Μόλις το ψάρι είναι έτοιμο να τρυπηθεί με ένα πιρούνι, δηλαδή μετά από 12 – 15 λεπτά, είναι έτοιμο. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Κόψτε τον σολομό. Τοποθετείστε τον σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε σέλερι, κρεμμύδι και άνηθο. Ενώστε τα υλικά του dressing και περιχύστε πάνω από τη σαλάτα. Ανακατέψτε ελαφρώς. Σερβίρετε άμεσα ή καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο. Ανακατέψτε πριν το σερβίρισμα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.tasteofhome.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published