Σαλάτα με ψητό σολομό

Δροσερή, με γευστικό dressing και τραγανή υφή από το κρεμμύδι και το σέλερι.

Υλικά

  • 0,5 – 1 κιλό φιλέτα σολομού
  • 2 στικς σέλερι, ψιλοκομμένα
  • ½ κούπας κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος ή 2 κ.γ. αποξηραμένος άνηθος

Dressing:

Εκτέλεση

Κόψτε τα φιλέτα σολομού σε κομμάτια 3 εκ. Ψήστε, με καπάκι, σε σχάρα ή στο γκριλ του φούρνου. Μόλις το ψάρι είναι έτοιμο να τρυπηθεί με ένα πιρούνι, δηλαδή μετά από 12 – 15 λεπτά, είναι έτοιμο. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Κόψτε τον σολομό. Τοποθετείστε τον σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε σέλερι, κρεμμύδι και άνηθο. Ενώστε τα υλικά του dressing και περιχύστε πάνω από τη σαλάτα. Ανακατέψτε ελαφρώς. Σερβίρετε άμεσα ή καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο. Ανακατέψτε πριν το σερβίρισμα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.tasteofhome.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post