salad ·
Σαλάτα με ωμό kale, μήλα και αβοκάντο
Υλικά
Γλυκιά και πικάντικη σάλτσα
- 2 – 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- Ανθός αλατιού και πιπέρι για τη γεύση
Σαλάτα
- 4 – 5 μεγάλα ματσάκια πράσινο ή μωβ kale
- 1 μικρό πράσινο μήλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- ½ αβοκάντο, σε κύβους
- 1 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ ενώστε μαζί τα υλικά για το dressing.
Βγάλτε τα φύλλα του kale από τα κοτσάνια και σπάστε τα σε μικρές μπουκιές. Πασπαλίστε με αλάτι και κάντε μασάζ στα φύλλα για λίγα λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο το kale θα γίνει πιο σκούρο σε χρώμα και πιο εύθραυστο. Αυτό το βήμα θα δώσει στο kale extra γεύση.
Βάλτε το kale μέσα σε ένα μπολ, πασπαλίστε με το dressing της σαλάτας και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια προσθέστε το αβοκάντο, το μήλο και το κόκκινο κρεμμύδι.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment