Σαλάτα με μπρόκολο rabe, ηλιόσπορους και cranberries

Προετοιμαστείτε να λερώσετε τα χέρια σας με αυτό το πιάτο: για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να σχίσετε τα φύλλα και τρίψτε τη σάλτσα στα φύλλα. Στη συνέχεια, ρίξτε απλώς το τραγανό σέλινο, την αλμυρή παρμεζάνα, τους φρυγμένους ηλιόσπορους και τα γλυκά αποξηραμένα cranberries. Η συνταγή αποδίδει 4 συνοδευτικές σαλάτες.

Υλικά

Σαλάτα

  • 2 ματσάκια μπρόκολο rabe
  • ¼ κούπας ηλιόσπορους
  • ½ κούπς σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1/3 κούπας τυρί Παρμεζάνα
  • ¼ κούπας αποξηραμένα cranberries

Dressing λεμονιού

 

Εκτέλεση

Αφαιρέστε τα φύλλα από το μπρόκολο και πετάξτε τα κοτσάνια. Πλύνετε καλά και στεγνώστε τα φύλλα. Κόψτε τα μακριά φύλλα σε μικρά κομμάτια και μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.

Σε ένα μεσαίο τηγάνι, σε μεσαία φωτιά, ψήστε τους ηλιόσπορους μέχρι να είναι τραγανοί και να έχουν κάπως ροδίσει στις άκρες. Συνολικά για περίπου 5 λεπτά. Μετά, αφαιρέστε και αφήστε στην άκρη.

Σε ένα μικρό μπολ ενώστε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, το σκόρδο και το αλάτι. Περιχύστε το dressing πάνω από τα φύλλα και τρίψτε τα καλά. Δοκιμάστε και προσθέστε 1 – 2 κ.γ. χυμό λεμονιού, αν χρειάζεται.

Προσθέστε το ψιλοκομμένο σέλερι, την Παρμεζάνα, τους ηλιόσπορους και τα cranberries σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Ανακατέψτε ξανά και σερβίρετε, άμεσα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://cookieandkate.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post