Σαλάτα με μπρόκολο rabe, ηλιόσπορους και cranberries
Προετοιμαστείτε να λερώσετε τα χέρια σας με αυτό το πιάτο: για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να σχίσετε τα φύλλα και τρίψτε τη σάλτσα στα φύλλα. Στη συνέχεια, ρίξτε απλώς το τραγανό σέλινο, την αλμυρή παρμεζάνα, τους φρυγμένους ηλιόσπορους και τα γλυκά αποξηραμένα cranberries. Η συνταγή αποδίδει 4 συνοδευτικές σαλάτες.
Υλικά
Σαλάτα
- 2 ματσάκια μπρόκολο rabe
- ¼ κούπας ηλιόσπορους
- ½ κούπς σέλερι, ψιλοκομμένο
- 1/3 κούπας τυρί Παρμεζάνα
- ¼ κούπας αποξηραμένα cranberries
Dressing λεμονιού
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. + 1 κ.γ. χυμό λεμονιού, για τη γεύση
- ½ κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
Εκτέλεση
Αφαιρέστε τα φύλλα από το μπρόκολο και πετάξτε τα κοτσάνια. Πλύνετε καλά και στεγνώστε τα φύλλα. Κόψτε τα μακριά φύλλα σε μικρά κομμάτια και μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.
Σε ένα μεσαίο τηγάνι, σε μεσαία φωτιά, ψήστε τους ηλιόσπορους μέχρι να είναι τραγανοί και να έχουν κάπως ροδίσει στις άκρες. Συνολικά για περίπου 5 λεπτά. Μετά, αφαιρέστε και αφήστε στην άκρη.
Σε ένα μικρό μπολ ενώστε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, το σκόρδο και το αλάτι. Περιχύστε το dressing πάνω από τα φύλλα και τρίψτε τα καλά. Δοκιμάστε και προσθέστε 1 – 2 κ.γ. χυμό λεμονιού, αν χρειάζεται.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο σέλερι, την Παρμεζάνα, τους ηλιόσπορους και τα cranberries σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Ανακατέψτε ξανά και σερβίρετε, άμεσα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment