Σαλάτα με πορτοκάλι και αβοκάντο
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικά πορτοκάλια, αν δεν βρείτε κόκκινα. Επίσης, αντί για ρόδι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψιλοκομμένα καρύδια.
Υλικά
- 1/3 κούπα χυμός πορτοκαλιού
- 1/3 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. χυμός lime
- 2 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- ¼ κ.γ. κάρδαμος
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
- 4 μεσαία ώριμα αβοκάντο, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
- 4 μεγάλα κόκκινα grapefruit
- 2 μεσαία κόκκινα πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
- ½ κούπα κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/3 κούπα σπόροι ροδιού
- 1/3 κούπα τυρί φέτα, τριμμένο
Μέθοδος
Για το dressing, ενώστε μαζί τα 8 πρώτα υλικά.
Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος ενώστε το αβοκάντο, το grapefruit και τα πορτοκάλια. Γαρνίρετε με κρεμμύδι και σπόρους ροδιού. Περιχύστε από πάνω το dressing και προσθέστε τυρί. Βάλτε το στο ψυγείο σκεπασμένο, για 1 ώρα, πριν από το σερβίρισμα.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment