Σαλάτα με χαλούμι, κινόα και σπανάκι
Υλικά
- ½ κούπα μαγειρεμένη κινόα
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 112 γρ. χαλούμι (σε 8 λεπτά κομμάτια)
- 2 κούπες σπανάκι, τριμμένο
- ½ ώριμο αβοκάντο (σε κύβους)
- ¼ κούπα κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
Dressing
- ¼ κούπα σπόροι κάνναβης
- 3 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. ξύδι μήλου
- 3 κ.σ. φρέσκα βότανα: σχοινόπρασο, μαϊντανός, άνηθος
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδου
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράστε 1 κούπα νερό. Προσθέστε την κινόα, σιγοβράστε, καλύψτε και μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι το νερό να έχει απορροφηθεί. Αφαιρέστε από τη θερμοκρασία και αφήστε το για 5 λεπτά. Αφήστε τη να κρυώσει.
Καθώς μαγειρεύετε την κινόα, ενώστε τα υλικά του dressing σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι το dressing να είναι ομοιογενές.
Σε ένα τηγάνι, σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά ζεστάνετε λάδι και προσθέστε το χαλούμι. Μόλις το χαλούμι ροδίσει, αφαιρέστε από τη φωτιά και κόψτε σε μικρά κομμάτια.
Ενώστε τη σαλάτα: ενώστε το σπανάκι, το κρεμμύδι, το χαλούμι, το αβοκάντο και την μαγειρεμένη κινόα. Πασπαλίστε με ¼ του dressing και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε περισσότερο dressing, αν θέλετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment