Σαλάτα με ψητές πατάτες, αντίδιο και ρόκα

Τα κόκκινα αντίδια έρχονται σε αντίθεση με την πράσινη ρόκα. Μπορείτε να τη φτιάξετε με γλυκοπατάτες αντί για κανονικές πατάτες.

Υλικά

Πατάτες

Σαλάτα

  • 3 κόκκινα αντίδια
  • 2 κούπες ρόκα
  • 1 κούπα μαγειρεμένη κινόα, κρύα
  • 55 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα

Dressing

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βράστε νερό σε μια κατσαρόλα. Κόψτε τις πατάτες στην μέση και βάλτε τις στο ζεστό νερό. Βράστε τις πατάτες για 5 – 6 λεπτά. Τοποθετείστε σε ένα ταψί και πασπαλίστε με ελαιόλαδο, καπνιστή πάπρικα, σκόνη σκόρδου και ανθό αλατιού. Ψήστε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν, για 20 – 25 λεπτά. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.

Τριμάρετε λίγο τις άκρες από τα αντίδια. Ψιλοκόψτε σε μικρά κομμάτια και τοποθετείστε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε ρόκα, κινόα, αμύγδαλα και τυρί. Προσθέστε τις πατάτες και ανακατέψτε.

Σε ένα μικρό βαζάκι με καπάκι, ενώστε τα υλικά του dressing και ανακινήστε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μόλις η σαλάτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα, περιχύστε το dressing από πάνω και ανακατέψτε καλά.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://naturallyella.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post