Σαλάτα με ψητές πατάτες, αντίδιο και ρόκα
Τα κόκκινα αντίδια έρχονται σε αντίθεση με την πράσινη ρόκα. Μπορείτε να τη φτιάξετε με γλυκοπατάτες αντί για κανονικές πατάτες.
Υλικά
Πατάτες
- 450 γρ. μικρές κόκκινες πατάτες
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
Σαλάτα
- 3 κόκκινα αντίδια
- 2 κούπες ρόκα
- 1 κούπα μαγειρεμένη κινόα, κρύα
- 55 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα
Dressing
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- Πρέζα ανθό αλατιού
- Πρέζα μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βράστε νερό σε μια κατσαρόλα. Κόψτε τις πατάτες στην μέση και βάλτε τις στο ζεστό νερό. Βράστε τις πατάτες για 5 – 6 λεπτά. Τοποθετείστε σε ένα ταψί και πασπαλίστε με ελαιόλαδο, καπνιστή πάπρικα, σκόνη σκόρδου και ανθό αλατιού. Ψήστε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν, για 20 – 25 λεπτά. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.
Τριμάρετε λίγο τις άκρες από τα αντίδια. Ψιλοκόψτε σε μικρά κομμάτια και τοποθετείστε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε ρόκα, κινόα, αμύγδαλα και τυρί. Προσθέστε τις πατάτες και ανακατέψτε.
Σε ένα μικρό βαζάκι με καπάκι, ενώστε τα υλικά του dressing και ανακινήστε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μόλις η σαλάτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα, περιχύστε το dressing από πάνω και ανακατέψτε καλά.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment