Σαλάτα με ψητό χαλούμι και αχλάδι

Υλικά

Σαλάτα

Dressing

  • 3 κ.σ. καρύδια
  • 2 κ.σ. πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι σαμπάνιας
  • 1 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Κόψτε τα αχλάδια σε κομμάτια και αφαιρέστε τους σπόρους. Ξεπλύνετε και στραγγίστε το χαλούμι και μετά κόψτε σε χοντρά κομμάτια. Αλείψτε το αχλάδι και το χαλούμι με ελαιόλαδο. Τοποθετείστε στο γκριλ μέχρι να ψηθούν και οι δύο πλευρές. Ψιλοκόψτε το χαλούμι σε μέγεθος μπουκιάς.

Όσο ψήνονται τα αχλάδια, φτιάξτε το dressing. Ψήστε τα καρύδια βάζοντάς τα σε ένα στεγνό τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Κουνήστε το τηγάνι και ψήστε τα καρύδια μέχρι να είναι τρυφερά, για 3 – 4 λεπτά. Αφαιρέστε και αφήστε τα να κρυώσουν. Στη συνέχεια, ψιλοκόψτε τα.

Τοποθετείστε τα καρύδια σε ένα βαζάκια μαζί με τα υλικά του dressing. Ανακινήστε καλά. Ενώστε τη σαλάτα με τα αχλάδια, το χαλούμι, τη ρόκα και το dressing. Σερβίρετε με τραγανό ψωμί.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://naturallyella.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post