Σαλάτα με ψητό χαλούμι και αχλάδι
Υλικά
Σαλάτα
- 2 αχλάδια
- 112 γρ. χαλούμι
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 3 – 4 χούφτες ρόκα
Dressing
- 3 κ.σ. καρύδια
- 2 κ.σ. πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ξύδι σαμπάνιας
- 1 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόψτε τα αχλάδια σε κομμάτια και αφαιρέστε τους σπόρους. Ξεπλύνετε και στραγγίστε το χαλούμι και μετά κόψτε σε χοντρά κομμάτια. Αλείψτε το αχλάδι και το χαλούμι με ελαιόλαδο. Τοποθετείστε στο γκριλ μέχρι να ψηθούν και οι δύο πλευρές. Ψιλοκόψτε το χαλούμι σε μέγεθος μπουκιάς.
Όσο ψήνονται τα αχλάδια, φτιάξτε το dressing. Ψήστε τα καρύδια βάζοντάς τα σε ένα στεγνό τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Κουνήστε το τηγάνι και ψήστε τα καρύδια μέχρι να είναι τρυφερά, για 3 – 4 λεπτά. Αφαιρέστε και αφήστε τα να κρυώσουν. Στη συνέχεια, ψιλοκόψτε τα.
Τοποθετείστε τα καρύδια σε ένα βαζάκια μαζί με τα υλικά του dressing. Ανακινήστε καλά. Ενώστε τη σαλάτα με τα αχλάδια, το χαλούμι, τη ρόκα και το dressing. Σερβίρετε με τραγανό ψωμί.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment