Σαλάτα με φαγόπυρο, μήλο, cranberries και αβοκάντο
Υλικά
Σαλάτα φαγόπυρου
- 1 κούπα ωμό φαγόπυρο
- 2 κούπες νερό
- 1 μεσαίο μήλο, σε στικς
- 2 κούπες baby ρόκα
- 1/3 – ½ κούπας αποξηραμένα cranberries
- ¼ κούπας ωμό κολοκυθόσπορο
- 1 ώριμο αβοκάντο, σε φέτες
Απλή βινεγκρέτ λεμονιού
- 3 – 5 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού, χωρισμένο
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 – 2 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- ¼ - ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Προσθέστε το φαγόπυρο σε ένα σουρωτήρι και ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό. Βάλτε σε μια μεσαία κατσαρόλα το νερό και το φαγόπυρο. Βράστε και στη συνέχεια, κατεβάστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για 10 λεπτά ή μέχρι το φαγόπυρο να είναι τρυφερό. Ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να μην καεί. Στραγγίστε και ξεπλύνετε σε κρύο νερό.
Μεταφέρετε το φαγόπυρο σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος μαζί με τα μήλα, τα πράσινα, τα cranberries και τον κολοκυθόσπορο.
Για το dressing: σε ένα μικρό μπολ ενώστε 3 κ.σ. χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, μέλι, μουστάρδα Dijon, σκόρδο, ανθό αλατιού και μαύρο πιπέρι για τη γεύση.
Ενώστε: περιχύστε τη βινεγκρέτ πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε. Αν θέλετε, προσθέστε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. χυμό λεμονιού στη σαλάτα για να δώσετε έξτρα γεύση. Προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι σύμφωνα με το γούστο σας.
Χωρίστε σε πιάτα και γαρνίρετε με το αβοκάντο.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment