Σαλάτα με κουσκούς και ντοματίνια
Ένα τέλειο γεύμα για πικνικ ή το γραφείο.
Συστατικά
- 4 κούπες ντοματίνια, (μισά ψητά και μισά ωμά)
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, για πασπάλισμα
- 1 κούπα ξηρό κουσκούς
- ¼ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, ή περισσότερο αν χρειάζεται
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- Φύλλα από 6 κλωνάρια θυμαριού, + έξτρα για γαρνίρισμα
- 1 ½ κούπας ψητά ρεβίθια
- ¼ κούπας φρέσκο βασιλικό, + έξτρα για γαρνίρισμα
- 2 αγγούρια, σε λεπτές φέτες
- 1/3 κούπας τυρί φέτα τριμμένο
- Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ψήστε 2 κούπες ντοματίνια. Αυτές μπορούν να φτιαχτούν νωρίτερα και να αποθηκευτούν στο ψυγείο για λίγες μέρες.
Μαγειρέψτε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, για περίπου 9 λεπτά. Ξεπλύνετε, στραγγίστε και αφήστε στην άκρη.
Στο τέλος ενός μεγάλου μπολ ενώστε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, σκόρδο, θυμάρια, ¼ κ.γ. αλατιού και μαύρο πιπέρι. Προσθέστε το κουσκούς και ανακατέψτε. Κόψτε τα ωμά ντοματίνια στην μέση και προσθέστε στο μπολ με τις ψητές ντομάτες, τα ρεβίθια, τον βασιλικό, τα αγγούρια και τη φέτα. Γαρνίρετε με περισσότερα βότανα και ελαιόλαδο. Γαρνίρετε για περισσότερη γεύση.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment