Σαλάτα κουσκούς από κουνουπίδι
Το αφήνετε να βράσει γρήγορα για να φύγει η ακατέργαστη οσμή και να το χωνέψετε πιο εύκολα. Στη συνέχεια του προσθέτετε φρέσκα βότανα, αρακά, κολοκυθόσπορο και τυρί και έχετε ένα υπέροχο, θρεπτικό και νόστιμο δείπνο. Ιδανικό και για το καλάθι του πικνίκ.
Συστατικά
- 1 κεφάλι ακατέργαστου κουνουπιδιού
- 2 χούφτες μαϊντανός και βασιλικός
- 70 γραμμάρια / 1/2 φλιτζάνι κολοκυθόσπορος (pepitas)
- χυμό 1/2 λεμονιού
- Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- Ανθός αλατιού και μαύρο πιπέρι
- 200 γρ. κατεψυγμένα φρέσκα μπιζέλια
- 100 γρ. τυρί φέτα, τριμμένο
- λαχανάκια ή μικρά χόρτα για γαρνίρισμα
Μέθοδος:
Βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει. Εν τω μεταξύ, ψιλοκόψτε το κουνουπίδι και βάλτε τα μπουκετάκια και τα κοτσάνια σε ένα μπλέντερ μέχρι η υφή του να μοιάζει με κουσκούς ή ρύζι. Αν έχετε μικρό μίξερ, κάντε το σε ματσάκια.
Ρίξτε το κουνουπίδι στο βρασμένο νερό και κατεβάστε τη φωτιά ώστε να σιγοβράσετε για περίπου 3 λεπτά. Την ίδια ώρα, ψιλοκόψτε τα βότανα και ψήστε τον κολοκυθόσπορο σε μεσαία προς υψηλή φωτιά ως που να έχει χρυσαφένιο χρώμα.
Στραγγίστε το κουνουπίδι και βάλτε το σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Προσθέστε τα βότανα, τον χυμό λεμονιού, το λάδι, το πιπέρι και το αλάτι και ενώστε τα. Προσθέστε τα φασόλια, τον κολοκυθόσπορο και την φέτα και ανακατέψτε καλά.
Γαρνίρετε με τα λαχανικά της αρεσκείας σας. Μπορείτε να το σερβίρετε ζεστό ή κρύο και να το διατηρήσετε για λίγες ημέρες στο ψυγείο.
Συνταγή: https://greenkitchenstories.com
Leave a comment