arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Σαλάτα κουσκούς από κουνουπίδι


Σε αυτή τη συνταγή το κουνουπίδι χρησιμοποιείται ως κουσκούς για μια εναλλακτική λίση στο κλασικό κουσκούς σιταριού.
Σαλάτα κουσκούς από κουνουπίδι

Σαλάτες

Σαλάτα κουσκούς από κουνουπίδι


Σαλάτα κουσκούς από κουνουπίδι

Το αφήνετε να βράσει γρήγορα για να φύγει η ακατέργαστη οσμή και να το χωνέψετε πιο εύκολα. Στη συνέχεια του προσθέτετε φρέσκα βότανα, αρακά, κολοκυθόσπορο και τυρί και έχετε ένα υπέροχο, θρεπτικό και νόστιμο δείπνο. Ιδανικό και για το καλάθι του πικνίκ.

Συστατικά

  • 1 κεφάλι ακατέργαστου κουνουπιδιού
  • 2 χούφτες μαϊντανός και βασιλικός
  • 70 γραμμάρια / 1/2 φλιτζάνι κολοκυθόσπορος (pepitas)
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού και μαύρο πιπέρι
  • 200 γρ. κατεψυγμένα φρέσκα μπιζέλια
  • 100 γρ. τυρί φέτα, τριμμένο
  • λαχανάκια ή μικρά χόρτα για γαρνίρισμα

 

Μέθοδος:

Βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει. Εν τω μεταξύ, ψιλοκόψτε το κουνουπίδι και βάλτε τα μπουκετάκια και τα κοτσάνια σε ένα μπλέντερ μέχρι η υφή του να μοιάζει με κουσκούς ή ρύζι.  Αν έχετε μικρό μίξερ, κάντε το σε ματσάκια.

Ρίξτε το κουνουπίδι στο βρασμένο νερό και κατεβάστε τη φωτιά ώστε να σιγοβράσετε για περίπου 3 λεπτά. Την ίδια ώρα, ψιλοκόψτε τα βότανα και ψήστε τον κολοκυθόσπορο σε μεσαία προς υψηλή φωτιά ως που να έχει χρυσαφένιο χρώμα.

Στραγγίστε το κουνουπίδι και βάλτε το σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Προσθέστε τα βότανα, τον χυμό λεμονιού, το λάδι, το πιπέρι και το αλάτι και ενώστε τα. Προσθέστε τα φασόλια, τον κολοκυθόσπορο και την φέτα και ανακατέψτε καλά.

Γαρνίρετε με τα λαχανικά της αρεσκείας σας. Μπορείτε να το σερβίρετε ζεστό ή κρύο και να το διατηρήσετε για λίγες ημέρες στο ψυγείο.

Συνταγή: https://greenkitchenstories.com

 

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.