Σαλάτα με σέλερι, φακές, χουρμάδες και αμύγδαλα
Αν είστε vegan μπορείτε να τη φάτε σκέτη, αλλιώς προσθέστε λίγη Παρμεζάνα.
Υλικά
- 1 ½ κούπες κρύες φακές, μαγειρεμένες
- 6 – 8 κλωνάρια σέλερι, σε λεπτές φέτες (αποθηκεύστε τα φύλλα)
- 8 βασιλικοί χουρμάδες, ψιλοκομμένοι
- 3 πράσινα κρεμμύδια, σε φέτες
- ½ κούπας ψητά αμύγδαλα
- ¼ κούπας τριμμένο τυρί πεκορίνο ή Παρμεζάνα (προαιρετικά
Dressing:
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 – 3 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1 κ.γ. σπόρους κύμινο, ψημένους και σε σκόνη (ή χρησιμοποιήστε σκόνη κύμινο)
- Ανθός αλατιού και πιπέρι για τη γεύση
- Νιφάδες πιπεριού τσίλι
Εκτέλεση
Για να μαγειρέψετε τις φακές βάλτε ¾ κούπας φακές σε μια μεσαία κατσαρόλα μαζί με 3 κούπες αλατισμένο νερό. Βράστε, καλύψτε και σιγοβράστε για 20 – 25 λεπτά (οι μικρές φακές γίνονται πιο γρήγορα, οπότε ελέγξτε μετά από 15 λεπτά). Στραγγίστε και αφήστε να κρυώσουν.
Τοποθετείστε τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Προσθέστε τα υλικά του dressing ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενωθούν καλά.
Δοκιμάστε. Προσθέστε αλάτι και μπαχαρικά ανάλογα με τη γεύση. Δώστε στη σαλάτα λίγο χρόνο ώστε να δέσουν οι γεύσεις (10 – 15 λεπτά) και δοκιμάστε ξανά. Προσαρμόστε τη γεύση και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment