Σαλάτα με κουνουπίδι και σουμάκι
Μια υπέροχη μεσημεριανή σαλάτα ή ένα light dinner.
Υλικά
- 2 κούπες μπουκετάκια κουνουπιδιού
- 2 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σκόρδο, πολτοποιημένο
- ½ κ.γ. σουμάκι
- ¼ κ.γ. κύμινο
- Πρέζα ανθό αλατιού
Σαλάτα
- ½ κούπας μαύρες φακές, ωμές
- 2 – 3 χούφτες baby μαρούλι
- 1/3 κούπας κόκκινα κρεμμύδια σε φέτες
Dressing λεμονιού
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C. Σε ένα ταψί ενώστε κουνουπίδι, ελαιόλαδο, σκόρδο, σουμάκι, κύμινο και αλάτι. Ανακατέψτε καλά. Ψήστε για 30 – 40 λεπτά μέχρι το κουνουπίδι να είναι τρυφερό και ροδαλό. Αφήστε το λίγο να κρυώσει.
Ενώστε τις φακές με 1 ¼ κούπας νερό. Βράστε και χαμηλώστε τη θερμοκρασία (σιγοβράστε) με καλυμμένο το καπάκι. Μαγειρέψτε μέχρι να είναι τρυφερές. Προσθέστε περισσότερο νερό αν χρειάζεται ή αφαιρέστε. Αφήστε να κρυώσουν λίγο.
Τοποθετείστε τα υλικά σε ένα μικρό βάζο με καπάκι. Ανακινήστε καλά μέχρι να ενωθούν.
Ενώστε τη σαλάτα με το μαρούλι, το κρεμμύδι, τις μαύρες φακές και το ψητό κουνουπίδι. Περιχύστε το dressing πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε μέχρι να έχουν καλυφθεί όλα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment