Σαλάτα με καρότα, φακές και σταφίδες
Η κίτρινη κολοκύθα γίνεται τρυφερή όταν ψήνεται και ενώνεται με το κύμινο και την κανέλα. Στη συνέχεια, θα την ενώσετε με φακές, κινόα, σταφίδες, ψητό κουκουνάρι. Τέλος θα προσθέσετε και το dressing από ταχίνι, λεμόνι και μέλι.
Υλικά
- 1 κίτρινη κολοκύθα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μπουκίτσες
- 2 καρότα, ξεφλουδισμένα
- 100 γρ. πράσινες φακές
- 100 γρ. κινόα
- Χούφτα κουκουνάρι
- 1 κ.γ. σκόνη κύμινου
- 1 κ.γ. κανέλα
- 50 γρ. σταφίδες
- Πρέζα ανθό αλατιού
- Πρέζα πιπέρι
Υλικά για dressing
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ταχίνι
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Πρέζα νιφάδες τσίλι
- 1 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνου στους 190 βαθμούς C, σε λειτουργία αέρα.
Τοποθετείστε την ψιλοκομμένη κολοκύθα σε ένα ταψί και πασπαλίστε με ελαιόλαδο, κύμινο, κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρέψτε στον φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να είναι μαλακή. Προσθέστε το κουκουνάρι για 2 – 3 λεπτά. Ψήνεται πολύ εύκολα για αυτό προσέξτε το κουκουνάρι.
Μαγειρέψτε την κινόα και τις φακές μαζί σε μια κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά με διπλό νερό. Θα χρειαστούν περίπου 15 λεπτά για να μαγειρευτούν.
Τρίψτε τα καρότα σε ένα μεγάλο μπολ και ενώστε με κουκουνάρι, σταφίδα, μαγειρεμένες φακές, κινόα και κολοκύθα.
Περιχύστε το dressing και ανακατέψτε καλά.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment