Σαλάτα με καραμελωμένο κουνουπίδι
Αυτή η κρεμώδης σαλάτα με το dressing από λεμόνι ενώνεται υπέροχα με τις κόκκινες πιπεριές.
Υλικά
- 1 μεσαίο κεφαλάκι κουνουπιδιού
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- 2 κόκκινες πιπεριές
- ½ κούπα κινόα, ωμή
- ¼ κούπα κόλιανδρο, ψιλοκομμένη
- ¼ κούπα μαϊντανός, πλατύφυλλος
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ¼ κούπα κολοκυθόσπορος, ψημένος
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C. Κόψτε το κουνουπίδι σε μπουκίτσες. Ανακατέψτε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι. Τοποθετείστε σε ένα ταψί με ολόκληρες πιπεριές. Ψήστε, ανακατεύοντας, μέχρι το κουνουπίδι να καραμελώσει και η πιπεριά να έχει ψηθεί: για περίπου 25 – 35 λεπτά. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσει, ελαφρώς. Αφαιρέστε τη φλούδα από τις πιπεριές και κόψτε σε κύβους.
Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ξεπλύνετε την κινόα και ενώστε την με 1 κούπα νερό. Βράστε την κινόα, στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε. Μαγειρέψτε μέχρι να απορροφηθεί το νερό, για περίπου 12 – 15 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά, καλύψτε και αφήστε μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό. Αυτό το βήμα θα χρειαστεί περίπου 5 λεπτά.
Ενώστε την κινόα, το κουνουπίδι και τις ψητές πιπεριές, σε ένα μπολ. Προσθέστε τον κόλιανδρο και τον μαϊντανό στο μείγμα με την κινόα.
Για το dressing, ενώστε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το μέλι σε ένα βάζο με καπάκι. Ανακινήστε καλά. Περιχύστε πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι. Προσθέστε κολοκυθόσπορο, πριν σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment