arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Σαλάτα με καραμελωμένο κουνουπίδι


Μια εύκολη συνταγή γεμάτη με μοναδική γεύση.
Σαλάτα με καραμελωμένο κουνουπίδι

Σαλάτες

Σαλάτα με καραμελωμένο κουνουπίδι


Σαλάτα με καραμελωμένο κουνουπίδι

Αυτή η κρεμώδης σαλάτα με το dressing από λεμόνι ενώνεται υπέροχα με τις κόκκινες πιπεριές.

Υλικά

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C. Κόψτε το κουνουπίδι σε μπουκίτσες. Ανακατέψτε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι. Τοποθετείστε σε ένα ταψί με ολόκληρες πιπεριές. Ψήστε, ανακατεύοντας, μέχρι το κουνουπίδι να καραμελώσει και η πιπεριά να έχει ψηθεί: για περίπου 25 – 35 λεπτά. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσει, ελαφρώς. Αφαιρέστε τη φλούδα από τις πιπεριές και κόψτε σε κύβους.

Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ξεπλύνετε την κινόα και ενώστε την με 1 κούπα νερό. Βράστε την κινόα, στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε. Μαγειρέψτε μέχρι να απορροφηθεί το νερό, για περίπου 12 – 15 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά, καλύψτε και αφήστε μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό. Αυτό το βήμα θα χρειαστεί περίπου 5 λεπτά.

Ενώστε την κινόα, το κουνουπίδι και τις ψητές πιπεριές, σε ένα μπολ. Προσθέστε τον κόλιανδρο και τον μαϊντανό στο μείγμα με την κινόα.

Για το dressing, ενώστε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το μέλι σε ένα βάζο με καπάκι. Ανακινήστε καλά. Περιχύστε πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι. Προσθέστε κολοκυθόσπορο, πριν σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://naturallyella.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.