Σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών και κινόα

Μια δροσιστική και ευπροσάρμοστη σαλάτα που θα λειτουργήσει με κάθε ξηρό καρπό ή αποξηραμένο φρούτο.

Υλικά

  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 3 εσαλότ, πολτοποιημένα
  • 3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 2 κούπες + έξτρα 2 κ.σ. νερό, χωρισμένο
  • 1 κούπα κινόα, ξεπλυμένη
  • 1 κούπα φρέσκα λαχανάκια Βρυξελλών
  • ½ κούπα αποξηραμένα cranberries
  • ½ κούπα καρύδια, ψιλοκομμένα και ψημένα
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ¼ κούπας χυμό λεμονιού
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε τα εσαλότ. Μαγειρέψτε για 3 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο. Ζεστάνετε για ακόμα 1 λεπτό. Αφαιρέστε το περιεχόμενο.

Στην ίδια κατσαρόλα βράστε 2 κούπες νερό. Προσθέστε την κινόα. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε με το καπάκι, μέχρι να έχει απορροφηθεί το νερό. Αυτό θα χρειαστεί περίπου 12 – 15 λεπτά. Αφαιρέστε από την εστία. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι. Αφήστε την κινόα να κρυώσει.

Την ίδια ώρα, ζεστάνετε τα λαχανάκια Βρυξελλών μαζί με το υπόλοιπο νερό. Στραγγίστε. Μόλις είναι αρκετά κρύα, αφαιρέστε τα φύλλα από τα λαχανάκια Βρυξελλών. Πετάξτε το κεντρικό κομμάτι.

Ενώστε την κινόα, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα cranberries, τα καρύδια και τον μαϊντανό. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ανακατέψτε με τα εσαλότ και το σκόρδο. Ανακατέψτε καλά τη σαλάτα σας και βάλτε την στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Σερβίρετε και απολαύστε!

Πηγή: https://www.tasteofhome.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post