Σαλάτα μαύρου και άγριου ρυζιού με κολοκύθα
Υλικά (8 μερίδες):
- 1 ½ κούπες μαύρο ρύζι
- ½ κούπα άγριο ρύζι
- Ανθός αλατιού
- ½ μεσαία κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, με τους σπόρους βγαλμένους, κομμένη σε κύβους
- ½ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- ¼ κούπα ξύδι από κόκκινο κρασί
- 2 κ.γ.βιολογικό μέλι Ελάτου
- 2 φρέσκα - πράσινα κρεμμύδια
- 1 κούπα σπόρους ροδιού
- 1 κούπα πράσινα λαχανικά
- ½ κούπα ψητά φιστίκια, ψιλοκομμένα
Μέθοδος:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 232 βαθμούς. Μαγειρέψτε το μαύρο και άγριο ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ με αλατισμένο νερό, μέχρι να είναι τρυφερό για περίπου 35 – 40 λεπτά. Στραγγίστε και ξεπλύνετε ώστε να φύγει όσο περισσότερο νερό γίνεται. Απλώστε το σε ένα φύλλο ψησίματος σε ταψί ώστε να κρυώσει.
Την ίδια ώρα, αλείψτε την κολοκύθα με ¼ κούπας ελαιόλαδο σε ένα άλλο ταψί. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Ψήστε, αφού τα γυρίσετε μια φορά, μέχρι να έχουν ένα χρυσό – καφέ χρώμα και να είναι τρυφερές, για περίπου 20 – 25 λεπτά. Αφήστε τις να κρυώσουν λίγο.
Ενώστε το ξύδι, το μέλι και το υπόλοιπο ¼ κούπας ελαιόλαδο σε ένα μπολ. Προσθέστε το μαύρο και το άγριο ρύζι, την κολοκύθα, τα κρεμμύδια, το ρόδι, τα λαχανικά και τα φιστίκια. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.bonappetit.com/
Leave a comment