arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Σαλάτα με αβοκάντο και ψητά και ωμά καρότα


Αυτή η σαλάτα είναι γεμάτη βότανα και γεύσης.
Σαλάτα με αβοκάντο και ψητά και ωμά καρότα

Σαλάτες

Σαλάτα με αβοκάντο και ψητά και ωμά καρότα


Σαλάτα με αβοκάντο και ψητά και ωμά καρότα

Η συνταγή είναι αρκετή για 4 γενναιόδωρες συνοδευτικές μερίδες ή 6 μικρές.

Υλικά

  • 900 γρ. καρότα, χωρισμένα
  • 1 – 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού
  • 1 μεγάλο ή 2 μικρά ώριμα αβοκάντο
  • 4 κ.σ. dressing
  • 1/3 κούπας πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/3 κούπας φρέσκα φύλλα από βότανα (βασιλικό, άνηθο, δυόσμο ή και κόλιανδρο)
  • ¾ κ.γ. ανθό αλατιού, για τη γεύση
  • Πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι, για τη γεύση

Dressing:

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς C και απλώστε μια λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί.

Ξεφλουδίστε τα καρότα. Μετά, αποθηκεύστε 3 μεγάλα καρότα και αφήστε τα στην άκρη. Κόψτε τα σε φέτες και κόψτε διαγώνια σε κομμάτια 1.5 εκ. Στην λαδόκολλα απλώστε αρκετό ελαιόλαδο για να καλύψετε τα καρότα. Τοποθετείστε σε μια μονής τρώση και πασπαλίστε τα με αλάτι. Ψήστε για 25 – 30 λεπτά, ανακατεύοντας τα στα μισά.

Την ίδια ώρα κόψτε τα υπόλοιπα 3 καρότα σε λεπτές ροδέλες. Τοποθετείστε τα σε ένα μπολ και γεμίστε το υπόλοιπο με κρύο νερό και παγάκια. Αφήστε το στην άκρη.

Μόλις τα καρότα ψηθούν, τοποθετείστε τα σε μια μεγάλη πιατέλα. Μετά, στραγγίστε τα στρογγυλά καρότα καλά και βάλτε τα πάνω στα ψητά.

Κόψτε το αβοκάντο στην μέση και κόψτε το σε λεπτές φέτες. Βάλτε τις φέτες πάνω από τη σαλάτα.

Ετοιμάστε το dressing και περιχύστε το πάνω από τη σαλάτα με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια, πασπαλίστε με πράσινο κρεμμύδι και βότανα. Γαρνίρετε με αλάτι, νιφάδες κόκκινου πιπεριού και λίγο μαύρο πιπέρι. Σερβίρετε και απολαύστε!

Πηγή: https://cookieandkate.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.