Σαλάτα με ρόκα, λεμόνι και μάραθο
Περιέχει μάραρθο, τραγανά ραπανάκια, κρεμώδες αβοκάντο και ψημένα καρύδια.
Υλικά
Μαριναρισμένος μάραρθος & ραπανάκια
- 1 μικρός βολβός μάραθου, το λευκό μέρος, σε λεπτές φέτες
- 3 ραπανάκια, σε πολύ λεπτές φέτες
- 2 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- ¼ κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
Για τη σαλάτα
- 5 κούπες ρόκα
- 2 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 μικρό αβοκάντο, σε κύβους
- 1/3 κούπα καρύδια, ψημένα
- Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- Λίγο πέστο ή τυρί παρμεζάνα, τριμμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για τον μαριναρισμένο μάραθο και τα ραπανάκια: σε ένα μεσαίο μπολ, ενώστε τον μάραθο, τα ραπανάκια, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το μέλι και τον ανθό αλατιού. Ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη για 5 λεπτά.
Για τη σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε με ρόκα, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και πιπέρι.
Ενώστε τη σαλάτα με την ρόκα, τον μάραθο, τα ραπανάκια, το αβοκάντο και τα καρύδια. Προσθέστε το πέστο και το τυρί παρμεζάνα, αν θέλετε. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment