Σαλάτα με μήλο, παντζάρια και μάραθο & βινεγκρέτ με βαλσάμικο, μέλι και Dijon
Ταυτόχρονα, μοναδική γεύση προσφέρει και ο συνδυασμός του μάραθου, της βινεγκρέτ και των καραμελωμένων καρυδιών. Μια πανδαισία γεύσης!
Υλικά
Γλυκά καρύδια
- ¾ κούπας καρύδια
- ¼ κούπας βιολογικό μέλι Ελάτου
Σαλάτα
- 1 κόκκινο παντζάρι (ωμό), ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
- 1 μάραθο, σε φέτες
- 1 μήλο, σε κομμάτια
- 1 μικρή χούφτα φύλλα δυόσμου, χοντροκομμένα
- Ρόκα ή σπανάκι, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Βινεγκρέτ βαλσάμικου με μέλι και μουστάρδα
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1 κ.γ. μουστάρδα dijon
- Ανθός αλατιού και πιπέρι, για τη γεύση
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Απλώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Τοποθετείστε τα καρύδια στην μέση, πασπαλίστε με μέλι και μετά χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ανακατέψτε. Απλώστε τα σε μια μονή στρώση. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά. Αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν. Το μέλι θα καραμελώσει τους ξηρούς καρπούς και το σπίτι σας θα μυρίζει υπέροχα.
Σε ένα μικρό μπολ ενώστε τα υλικά για την βινεγκρέτ. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν πολλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για περισσότερη γεύση.
Προετοιμάστε τα λαχανικά, τα φρούτα και τα βότανα. Τοποθετείστε τα σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέτωντας την βινεγκρέτ. Ανακατέψτε καλά.
Σερβίρετε μαζί με λίγο ρόκα ή σπανάκι και γαρνίρετε με ξηρούς καρπούς και μάραθο.
Καλή απόλαυση με αυτήν την γευστική και θρεπτική σαλάτα!
Leave a comment