Σαλάτα ψητής μελιτζάνας με βινεγκρέτ μουστάρδας

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες, μεσαίου μεγέθους χωρίς την κορυφή τους, κομμένες οριζόντια
  • Ανθός αλατιού και μαύρο πιπέρι
  • 3 κ.σ. μουστάρδα ολικής άλεσης
  • 2 κ.σ. ξύδι λευκού κρασιού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • ½ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο + έξτρα για αλοιφή
  • 1 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • ¼ κούπας microgreens

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το γκριλ ή το ταψί στο γκριλ σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Αλείψτε τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο και στις 2 πλευρές. Γαρνίρετε με γενναιόδωρη δόση αλατιού και πιπεριού. Αφήστε τις στην άκρη.

Σε ένα μικρό μπολ ενώστε μαζί την μουστάρδα ολικής άλεσης, το ξύδι, την μουστάρδα Dijon και λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε. Προσθέστε το ελαιόλαδο και μόλις έχει ενωθεί καλά ρίξτε μέσα και τον μαϊντανό και το θυμάρι. Προσαρμόστε το γαρνίρισμα στην γεύση σας. Αφήστε στην άκρη.

Μόλις το γκριλ ή το ταψί είναι καυτό, προσθέστε την μελιτζάνα και ψήστε για 5 λεπτά πριν την γυρίσετε. Μετά ψήστε για άλλα 3 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά.

Περιχύστε την βινεγκρέτ πάνω από τις μελιτζάνες και γαρνίρετε με φρέσκα microgreens. Απολαύστε άμεσα.

Πηγή: http://cookingandbeer.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post