Σαλάτα με kale και ψητό κουνουπίδι
Υλικά
Για το topping κουνουπιδιού
- 450 γρ. μπουκετάκια κουνουπιδιού
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Σαλάτα
- ¼ κούπα χυμό λεμονιού
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι kale χωρίς τα κοτσάνια, ψιλοκομμένο
- ¼ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 1/3 κούπα τυρί φέτα, τριμμένο
- 1/3 κούπα χρυσές σταφίδες
- 1/3 κούπα κουκουνάρι
- Ανθό αλατιού και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη λαδόκολλα αλείψτε το κουνουπίδι με ελαιόλαδο, 1/8 αλάτι και 1/8 πιπέρι. Ψήστε στους 220 για περίπου 25 λεπτά ή ως που να είναι τρυφερό.
Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και ½ κ.γ. αλάτι. Ανακατέψτε το kale με το dressing. Αφήστε το να σταθεί για τουλάχιστον 5 λεπτά.
Προσθέστε στο kale το κουνουπίδι, το κρεμμύδι, τη φέτα, τις χρυσές σταφίδες και τα ψητά κουκουνάρια. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά σας.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.goodhousekeeping.com/
Photo: Danielle Occhiogrosso
Leave a comment