Σαλάτα με kale και ψητό κουνουπίδι

Υλικά

Για το topping κουνουπιδιού

Σαλάτα

  • ¼ κούπα χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι kale χωρίς τα κοτσάνια, ψιλοκομμένο
  • ¼ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 1/3 κούπα τυρί φέτα, τριμμένο
  • 1/3 κούπα χρυσές σταφίδες
  • 1/3 κούπα κουκουνάρι
  • Ανθό αλατιού και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη λαδόκολλα αλείψτε το κουνουπίδι με ελαιόλαδο, 1/8 αλάτι και 1/8 πιπέρι. Ψήστε στους 220 για περίπου 25 λεπτά ή ως που να είναι τρυφερό.

Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και ½ κ.γ. αλάτι. Ανακατέψτε το kale με το dressing. Αφήστε το να σταθεί για τουλάχιστον 5 λεπτά.

Προσθέστε στο kale το κουνουπίδι, το κρεμμύδι, τη φέτα, τις χρυσές σταφίδες και τα ψητά κουκουνάρια. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά σας.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.goodhousekeeping.com/

Photo: Danielle Occhiogrosso


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post