salad ·
Ψητή κολοκύθα με κινόα και ρόκα
Το τυρί φέτα προσφέρει μια απλή υφή και τα πεκάν, τραγανή σύσταση.
Υλικά
- 2 κούπες κολοκύθα, σε κύβους
- 2 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
- 1 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ¼ κούπας πράσινα χλωρά κρεμμύδια, σε κύβους
- 1 κούπα κινόα, μαγειρεμένη
- ¼ κούπας κομμάτια πεκάν
- 2 – 3 κούπες ρόκα
- 1/3 κούπας τυρί φέτα, τριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C. Ανακατέψτε κολοκύθα με ελαιόλαδο, μαύρο πιπέρι και ανθό αλατιού. Απλώστε σε μια μονή στρώση σε ένα ταψί. Ψήστε μέχρι η κολοκύθα να είναι τρυφερή και να έχει ροδίσει. Θα χρειαστεί περίπου 30 – 35 λεπτά.
Αφαιρέστε από τον φούρνο και ανακατέψτε την κολοκύθα με το μέλι και τα πράσινα κρεμμύδια. Προσθέστε την κινόα και τα πεκάν και ανακατέψτε.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ενώστε τη ρόκα με το μείγμα κολοκύθας και την φέτα. Πασπαλίστε με ελαιόλαδο και ανακατέψτε τα πάντα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment