arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Σαλάτα με ψητά παντζάρια, βότανα και σπανάκι


Τα ψητά παντζάρια ταιριάζουν τέλεια με κατσικίσιο τυρί και μια απλή βινεγκρέτ με λεμόνι και μουστάρδα.
Σαλάτα με ψητά παντζάρια, βότανα και σπανάκι

Σαλάτες

Σαλάτα με ψητά παντζάρια, βότανα και σπανάκι


Σαλάτα με ψητά παντζάρια, βότανα και σπανάκι

Υλικά

  • 3 μικρά παντζάρια
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κούπα λευκά φασόλια, μαγειρεμένα
  • 2 μεγάλες χούφτες σπανάκι
  • 30 γρ τυρί κατσικίσιο
  • 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο

 

Βινεγκρέτ μέλι μουστάρδα

  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 205 βαθμούς C.

Κόψτε τις άκρες από τα παντζάρια και κόψτε τα παντζάρια σε κομματάκια 0,5 εκ. Τοποθετείστε σε ένα ταψί. Ανακατέψτε με ελαιόλαδο μέχρι να ενωθούν καλά. Ψήστε για 25 – 35 λεπτά μέχρι να είναι τρυφερά. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.

Σε ένα μικρό μπολ ή ένα βαζάκι, ενώστε χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και μουστάρδα. Ανακατέψτε καλά.

Τοποθετείστε το σπανάκι, τα λευκά φασόλια και τα παντζάρια σε ένα μεγάλο μπολ. Πασπαλίστε με κατσικίσιο τυρί και βότανα. Πασπαλίστε με την βινεγκρέτ και ανακατέψτε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://naturallyella.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.