Αλλαγμένη ελληνική σαλάτα

Αυτό το ελκυστικό και γευστικό πιάτο αποθεώνει ελληνικές γεύσεις όπως η φέτα, οι ελιές και η ρίγανη.

Υλικά

  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 3 κ.σ. χυμό ντομάτας
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη, θριμματισμένη
  • ¼ κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ξεφλουδισμένη
  • 1 αγγούρι, κομμένο οριζόντια και μετά σε φέτες
  • 12 ντοματίνια, κομμένα σε φέτες
  • ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 8 μαύρες ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι και κομμένες σε φέτες
  • 1 μεσαίο κεφάλι μαρουλιού, πλυμένο και κομμένο σε μέγεθος μπουκιάς
  • ¼ κούπας τυρί φέτα, τριμμένο

 

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε το σκόρδο καλά. Πασπαλίστε με αλάτι και πολτοποιήστε το. Τοποθετείστε το μείγμα σκόρδου σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε τον χυμό ντομάτας, τον χυμό λεμονιού, λάδι, ρίγανη και πιπέρι.

Ανακατέψτε το μαρούλι, το αγγούρι, τα ντοματίνια και το κόκκινο κρεμμύδι με το dressing. Προσθέστε από πάνω τις ελιές και τη φέτα και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: http://www.eatingwell.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post