Αλλαγμένη ελληνική σαλάτα
Αυτό το ελκυστικό και γευστικό πιάτο αποθεώνει ελληνικές γεύσεις όπως η φέτα, οι ελιές και η ρίγανη.
Υλικά
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- 3 κ.σ. χυμό ντομάτας
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη, θριμματισμένη
- ¼ κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδου, ξεφλουδισμένη
- 1 αγγούρι, κομμένο οριζόντια και μετά σε φέτες
- 12 ντοματίνια, κομμένα σε φέτες
- ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 8 μαύρες ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι και κομμένες σε φέτες
- 1 μεσαίο κεφάλι μαρουλιού, πλυμένο και κομμένο σε μέγεθος μπουκιάς
- ¼ κούπας τυρί φέτα, τριμμένο
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε το σκόρδο καλά. Πασπαλίστε με αλάτι και πολτοποιήστε το. Τοποθετείστε το μείγμα σκόρδου σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε τον χυμό ντομάτας, τον χυμό λεμονιού, λάδι, ρίγανη και πιπέρι.
Ανακατέψτε το μαρούλι, το αγγούρι, τα ντοματίνια και το κόκκινο κρεμμύδι με το dressing. Προσθέστε από πάνω τις ελιές και τη φέτα και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment