salad ·
Rainbow σαλάτα με Caesar dressing από ελληνικό γιαούρτι
Υλικά (4-6 μερίδες)
Για τη σαλάτα
- 6-7 φύλλα kale
- 1 μικρό κόκκινο παντζάρι
- 1 μικρό κίτρινο παντζάρι
- 1 καρότο
- ¼ μικρό κόκκινο λάχανο
- 4 κούπες ρεβύθια, βρασμένα, ξεπλυμμένα και στεγνωμένα
Για το dressing
- ¾ κούπες ελληνικό γιαούρτο 2%
- 2 κ.σ. φρέσκο στυμμένο λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- ¼ κούπα τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Μέθοδος
Αφαιρέστε τις εσωτερικές ίνες από το kale και στρίψτε τα φύλλα οριζοντίως κομμένα σαν σε κορδέλα. Απλώστε τα στο πιάτο. Ξεφλουδίστε τα παντζάρια και το καρότο και τρίψτε με ένα ειδικό μηχάνημα τα παντζάρια, το καρότο και το λάχανο τοποθετώντας τα το ένα δίπλα στο άλλο στο πιάτο. Γαρνίρετε ελαφρώς με αλάτι και πιπέρι.
Για να κάνετε το dressing ενώστε όλα τα υλικά σε ένα γρήγορο blender και ανακατέψτε τα απαλά.
Ανακατέψτε τη σαλάτα πριν το σερβίρισμα και περιχύστε το dressing από πάνω.
Συνταγή: https://www.scalingbackblog.com/
Leave a comment