Ταμπουλέ με κινόα
Η κινόα μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική στο κουσκούς.
Υλικά
- 2 κούπες νερό
- 1 κούπα κινόα, ξεπλυμμένη
- 2 κούπες μαύρα φασόλια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 1 μικρό αγγούρι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
- 1 μικρή γλυκιά κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1/3 κούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ¼ κούπας χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- ½ κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε νερό να βράσει. Προσθέστε στην κινόα. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία, καλύψτε και σιγοβράστε μέχρι να έχει απορροφήσει το υγρό, για 12 – 15 λεπτά. Αφαιρέστε από τη θερμοκρασία. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι και μεταφέρετε σε ένα μπολ. Αφήστε την να κρυώσει.
Προσθέστε τα φασόλια, το αγγούρι, την κόκκινη πιπεριά και τον μαϊντανό. Σε ένα μικρό μπολ ενώστε τα υπόλοιπα υλικά και περιχύστε τα πάνω από τη σαλάτα. Ανακατέψτε και βάλτε την στο ψυγείο ως που να κρυώσει.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment