Σαλάτα με κινόα, καρπούζι και αγγούρι

Ένα γευστικό καλοκαιρινό πιάτο.

Υλικά

  • 1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους, με τη φλούδα
  • 2 κούπες καρπούζι, κομμένο σε κύβους
  • ½ κούπας ξηρή κινόα
  • ½ κούπας τριμμένο κρεμμύδι
  • ½ κούπας τυρί φέτα, τριμμένη

 

Βινεγκρέτ με βασιλικό και δυόσμο

 

Εκτέλεση

Σε μια μεσαία κατσαρόλα προσθέστε την ξηρή κινόα και νερό σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Βράστε τη. Μόλις το νερό φτάσει σε βρασμό, χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε μεσαία προς χαμηλή και σιγοβράστε με κλειστό καπάκι για 12 – 15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι και αφήστε την στην άκρη να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε όλα τα υλικά της σαλάτας και ανακατέψτε ελαφριά.

Βινεγκρέτ:

Σε ένα γυάλινο βαζάκι προσθέστε όλα τα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Τέλος, περιχύστε πάνω από τη σαλάτα και σερβίρετε σε 4 μπολ.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.healthnutnutrition.ca/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post