Σαλάτα με κινόα, καρπούζι και αγγούρι
Ένα γευστικό καλοκαιρινό πιάτο.
Υλικά
- 1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους, με τη φλούδα
- 2 κούπες καρπούζι, κομμένο σε κύβους
- ½ κούπας ξηρή κινόα
- ½ κούπας τριμμένο κρεμμύδι
- ½ κούπας τυρί φέτα, τριμμένη
Βινεγκρέτ με βασιλικό και δυόσμο
- ¼ κούπας φρέσκα φύλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- ¼ κούπας φρέσκα φύλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- ½ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¼ κούπας ξύδι λευκού κρασιού
- ½ κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- Χυμός από ½ λεμόνι
- Πρέζα ανθό αλατιού και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεσαία κατσαρόλα προσθέστε την ξηρή κινόα και νερό σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Βράστε τη. Μόλις το νερό φτάσει σε βρασμό, χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε μεσαία προς χαμηλή και σιγοβράστε με κλειστό καπάκι για 12 – 15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι και αφήστε την στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε όλα τα υλικά της σαλάτας και ανακατέψτε ελαφριά.
Βινεγκρέτ:
Σε ένα γυάλινο βαζάκι προσθέστε όλα τα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Τέλος, περιχύστε πάνω από τη σαλάτα και σερβίρετε σε 4 μπολ.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment