arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Σαλάτες

Σαλάτα με κινόα, σπανάκι και λιαστές ντομάτες


Αυτή η απλή σαλάτα με σπανάκι και κινόα είναι γεμάτη με Μεσογειακές γεύσεις συμπεριλαμβανομένου του λεμονιού, των αποξηραμένων ντοματών και των αμυγδάλων.
Σαλάτα με κινόα, σπανάκι και λιαστές ντομάτες

Σαλάτες

Σαλάτα με κινόα, σπανάκι και λιαστές ντομάτες


Σαλάτα με κινόα, σπανάκι και λιαστές ντομάτες

Είναι vegan και χωρίς γλουτένη. Σερβίρει 4 μερίδες ως συνοδευτικά πιάτα ή 2 μερίδες ως κυρίως.

Υλικά

Σαλάτα

  • 1 κούπα κινόα, στραγγισμένη
  • 1/3 κούπας λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 κούπες φρέσκο σπανάκι ή ρόκα, ψιλοκομμένα
  • 1/3 κούπας αμύγδαλα, σε φέτες
  • Ανθός αλατιού

Dressing λεμονιού

  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 1 πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι, για δοκιμή

 

Εκτέλεση

Ενώστε τη στραγγισμένη κινόα μαζί με 2 κούπες νερό σε μια μεσαία κατσαρόλα. Βράστε το μείγμα σε μεσαία προς υψηλή φωτιά και στη συνέχεια, σιγοβράστε. Μαγειρέψτε μέχρι η κινόα να απορροφήσει όλο το νερό, για 15 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά, καλύψτε και αφήστε την κινόα να ξεκουραστεί για 5 λεπτά, ώστε να γίνει πιο αφράτη.

Την ίδια ώρα, προετοιμάστε το dressing: ενώστε μαζί το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, την μουστάρδα, το αλάτι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Προσθέστε φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι.

Για να ψήσετε τα αμύγδαλα βάλτε τα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με λίγο αλάτι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε. Προσοχή γιατί μπορεί να καούν αμέσως. Μεταφέρετε σε μια μεσαία πιατέλα για να κρυώσουν.

Μόλις η κινόα είναι έτοιμη, ανακατέψτε με ένα πιρούνι και μεταφέρετε σε μπολ σερβιρίσματος. Περιχύστε το dressing από πάνω και ανακατέψτε. Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες και περιμένετε λίγα λεπτά για να προσθέσετε το σπανάκι. Ανακατέψτε ξανά και προσθέστε έξτρα αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://cookieandkate.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.