Σαλάτα με κινόα, πορτοκάλι και φιστίκια

Έχει έναν συνδυασμό γεύσης εσπεριδοειδών και ξηρών καρπών που είναι απλά γευστικός.

Υλικά

  • 1 – 1/3 κούπες νερό
  • 2/3 κούπες κινόα, ξεπλυμένη
  • 2 κούπες μαρούλι, ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα φασόλια ή ρεβίθια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 1 κούπα πορτοκάλι, σε κύβους
  • 1 μεσαίο αγγούρι, κομμένο στην μέση και έπειτα σε κύβους
  • 1 κούπα φιστίκια, ψητά
  • ½ κούπας φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεσαίο κόκκινο πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού
  • Πρέζα πιπεριού

 

Εκτέλεση

Βράστε νερό, σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε την κινόα. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε με το καπάκι για 12 – 14 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Αφαιρέστε από τη θερμοκρασία και ανακατέψτε με ένα πιρούνι. Αφήστε να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε το μαρούλι, τα φασόλια, το πορτοκάλι, το αγγούρι, τα φιστίκια, το κρεμμύδι και την κινόα. Σε ένα μικρό μπολ βάλτε ξύσμα πορτοκαλιού. Κόψτε το πορτοκάλι στην μέση και στείψτε τον χυμό του. Προσθέστε λάδι, αλάτι και πιπέρι. Περιχύστε πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.tasteofhome.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post