Σαλάτα κινόα με κάρρυ
Είναι γεμάτη πρωτεΐνη και αφήνει μια γεύση σαν τους ξηρούς καρπούς. Συνδυάζεται με διάφορα dressings κι αν θέλετε να την κάνετε λίγο πιο πικάντικη, προσθέστε περισσότερο πιπέρι καγιέν και κάρρυ στο dressing.
Υλικά (6 μερίδες):
- 1 κούπα κινόα, ξεπλυμμένη
- 1 κ.γ. κουρκουμάς
- ¼ κ.γ. κύμινο
- 428 ml νερό
- 1 – ½ κούπες ντοματίνια, κομμένα στην μέση
- 1 μικρό αγγούρι
- 1/3 κούπα κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Dressing:
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- ½ κ.γ. κάρρυ
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- 1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν
Μέθοδος
Σε μια μικρή κατσαρόλα ενώστε τα 4 πρώτα υλικά και βράστε τα. Χαμηλώστε την θερμοκρασία, σιγοβράστε με καλυμμένο καπάκι μέχρι το υλικό να έχει απορροφηθεί, για 12 – 15 λεπτά. Αφαιρέστε από τη θερμοκρασία και αφήστε το λίγο καλυμμένο για 15 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.
Προσθέστε τις ντομάτες, το αγγούρι και το κρεμμύδι στην κινόα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά για το dressing και ανακατέψτε με την σαλάτα. Βάλτε το στο ψυγείο, καλυμμένο μέχρι να κρυώσει για περίπου 2 ώρες. Ανακατέψτε πριν το σερβίρισμα.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment