Σαλάτα κινόα με κάρρυ

Είναι γεμάτη πρωτεΐνη και αφήνει μια γεύση σαν τους ξηρούς καρπούς. Συνδυάζεται με διάφορα dressings κι αν θέλετε να την κάνετε λίγο πιο πικάντικη, προσθέστε περισσότερο πιπέρι καγιέν και κάρρυ στο dressing.

Υλικά (6 μερίδες):

  • 1 κούπα κινόα, ξεπλυμμένη
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • 428 ml νερό
  • 1 – ½ κούπες ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • 1 μικρό αγγούρι
  • 1/3 κούπα κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Dressing:

 

Μέθοδος

Σε μια μικρή κατσαρόλα ενώστε τα 4 πρώτα υλικά και βράστε τα. Χαμηλώστε την θερμοκρασία, σιγοβράστε με καλυμμένο καπάκι μέχρι το υλικό να έχει απορροφηθεί, για 12 – 15 λεπτά. Αφαιρέστε από τη θερμοκρασία και αφήστε το λίγο καλυμμένο για 15 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.

Προσθέστε τις ντομάτες, το αγγούρι και το κρεμμύδι στην κινόα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά για το dressing και ανακατέψτε με την σαλάτα. Βάλτε το στο ψυγείο, καλυμμένο μέχρι να κρυώσει για περίπου 2 ώρες. Ανακατέψτε πριν το σερβίρισμα.

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post