Σαλάτα με κινόα, αβοκάντο και φιστίκια
Υλικά
- 1 ½ κούπες κινόα
- 1 κ.γ. ανθό αλατιού, + έξτρα
- 3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, + έξτρα
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 ματσάκι πράσινα κρεμμύδια
- 470 γρ. ντοματίνια
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε κομμάτια 2,5 εκ.
- ½ κούπας φύλλα δυόσμου
- ¼ κούπας ψητά φιστίκια
- Ανθός αλατιού
Εκτέλεση
Βράστε τη κινόα σε μια μεσαία κατσαρόλα μαζί με 1 κ.γ. ανθό αλατιού και 3 κούπες νερό. Καλύψτε, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε μέχρι η κινόα να είναι τρυφερή για 8 – 10 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τη για 15 λεπτά. Δοκιμάστε την κινόα με ένα πιρούνι. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Ενώστε τον χυμό λεμονιού με ¼ κούπας ελαιόλαδο σε ένα μικρό μπολ. Περιχύστε πάνω από τη ζεστή κινόα και καλύψτε. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι και αφήστε να κρυώσει.
Προετοιμάστε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Ψήστε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, γυρνώντας τα περιστασιακά, για 6 – 8 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε τα πράσινα κρεμμύδια σε κομμάτια 2.5 εκ.
Με ένα κουτάλι βάλτε την κινόα σε μια πιατέλα και γαρνίρετε με πράσινα κρεμμύδια, ντομάτα, αβοκάντο, δυόσμο και φιστίκια. Περιχύστε ελαιόλαδο και γαρνίρετε με ανθό αλατιού.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment