Σαλάτα με κινόα, μήλα και dressing από ταχίνι και μέλι
Ένα πάρτυ γεύσεων.
Υλικά
- 1 κούπα κινόα
- 1 ¾ κούπες νερό
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 2 μεγάλα μήλα, σε κομμάτια
- 1 ½ κούπες σταφύλια, κομμένα στην μέση
- 1 κλωνάρι σέλερι, σε λεπτές φέτες
- ¼ κούπας σταφίδες
- ¼ κούπας αμύγδαλα
- Λίγα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- ½ κ.γ. κανέλα ή για τη γεύση
- Ανθός αλατιού και πιπέρι, για τη γεύση
Γλυκό dressing με ταχίνι
- ¼ κούπας ταχίνι
- 3 κ.σ. νερό
- 1 – 2 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ½ κ.γ. ξύδι μηλίτη
Εκτέλεση
Κινόα: Ξεπλύνετε την κινόα σας. Σε μια μεσαία κατσαρόλα προσθέστε νερό και κινόα και βράστε. Καλύψτε, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για 15 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι και αφήστε να σταθεί για 15 λεπτά. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι.
Dressing: Καθώς μαγειρεύετε την κινόα, ετοιμάστε το dressing ανακατεύοντας τα υλικά σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε καλά και αφήστε στην άκρη ώστε να ενωθούν οι γεύσεις. Προσθέστε περισσότερο νερό, 1 κ.γ. την φορά, αν χρειάζεται αραίωση. Για να γίνει πιο παχύρευστο, προσθέστε περισσότερο ταχίνι. Το dressing είναι αρκετό για 4 μερίδες.
Σαλάτα: Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε κομμάτια. Γαρνίρετε με χυμό λεμονιού και ανακατέψτε απαλά. Προετοιμάστε τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέστε τα μήλα, τα σταφύλια, το σέλερι, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, τα φύλλα δυόσμου και την κανέλα στην κινόα και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερη κανέλα, αν το επιθυμείτε.
Με ένα κουτάλι σερβίρετε και πασπαλίστε με γλυκό dressing από ταχίνι.
Μερίδες: 4 – 6
Καλή απόλαυση!
Leave a comment