Σαλάτα με κινόα, φιστίκια, πράσινα φασόλια και μουστάρδα
Κάθε ξηρός καρπός μπορεί να ταιριάξει όπως κι άλλα δημητριακά μπορούν να αντικαταστήσουν την κινόα.
Υλικά
- ½ κούπας ωμά φιστίκια
- 225 γρ. πράσινα φασόλια
- 112 γρ. αρακά
- Ανθό αλατιού
- ½ κούπας φρέσκα βότανα, ψιλοκομμένα (όπως μαϊντανό, σχοινόπρασο, βασιλικό, εστραγκόν και άνηθο)
- 1/3 κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι λευκού κρασιού
- 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 μικρά ή 1 μεγάλο κεφάλι μπρόκολο, με ψιλοκομμένα τα μπουκετάκια
- 1 κούπα μαγειρεμένη κινόα (περίπου 1/3 ωμή)
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Ψήστε τα φιστίκια σε μια λαδόκολλα, γυρνώντας μια φορά μέχρι να ροδίσουν, για 8 – 10 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν και στη συνέχεια ψιλοκόψτε τα.
Την ίδια ώρα, μαγειρέψτε τα πράσινα φασόλια και τον αρακά σε αλατισμένο νερό που βράζει. Μαγειρέψτε ώστε να μην είναι πια ωμά αλλά αρκετά τραγανά, για περίπου 2 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα, μεταφέρετε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και αφήστε μέχρι να κρυώσουν, για περίπου 3 λεπτά. Στραγγίστε, στεγνώστε και κόψτε σε μπουκίτσες.
Ανακατέψτε τα βότανα, το λάδι, τη μουστάρδα και 2 κ.σ. ψητά φιστίκια σε ένα μπλέντερ προσθέτοντας νερό, αν χρειαστεί. Συνεχίστε μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές και να έχει την πυκνότητα παχύρευστης κρέμας. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Ενώστε τα φασόλια, τον αρακά, το μπρόκολο, την κινόα και τα υπόλοιπα φιστίκια σε ένα μεσαίο μπολ. Περιχύστε τη σαλάτα με το dressing και ανακατέψτε ξανά. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment