Σαλάτα πρωτεϊνών με κινόα και kale

Τρώγεται υπέροχα ως συνοδευτικό αλλά και ως κυρίως vegetarian γεύμα.

Υλικά (6 μερίδες)

 

  • 2 κούπες μαγειρεμένη κινόα
  • 2 κούπες ψιλοκομμένο kale, χωρίς τα κοτσάνια
  • 425 γρ. ρεβύθια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 5 – 6 πορτοκάλια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1/3 κούπα ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 1/3 κούπα σπόροι ροδιού
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. χυμός ροδιού
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
  • 2 κ.γ. σουμάκι
  • 1 κ.γ. αποξηραμένος δυόσμος, τριμμένος
  • 1 κ.γ. ανθός αλατιού
  • Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ¼ κούπα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

 

Μέθοδος

Από το προηγούμενο βράδυ, βυθίζετε τα ρεβίθια στο νερό. Την επόμενη ημέρα, τα βράζετε και στη συνέχεια τα ξεπλένετε καλά και τα στραγγίζετε. Αφήστε τα στην άκρη μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε τη βρασμένη κινόα, το ψιλοκομμένο kale, τα ρεβύθια, τις φέτες πορτοκαλιού, τα φυστίκια και τους σπόρους ροδιού.

Σε ένα μικρό μπολ ή βαζάκι ενώστε το ελαιόλαδο, το χυμό ροδιού, το σκόρδο, 1 κ.γ. σουμάκι, αποξηραμένο δυόσμο, ανθό αλατιού και λίγο φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι.

Ρίξτε πάνω από τη σαλάτα τη βινεγκρέτ και ανακατέψτε τα πάντα καλά ώστε να καλυφθούν. Πασπαλίστε από πάνω το 1 κ.γ. σουμάκι και ψιλοκομμένο δυόσμο. Γαρνίρετε με λίγο επιπλέον ανθό αλατιού και πιπέρι για τη γεύση. Σερβίρετε αμέσως ή αποθηκεύστε στο ψυγείο έως και για 2 μέρες.

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.foodiecrush.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post