Πολύχρωμη μακαρονοσαλάτα με λαχανικά
Υλικά
- 700 γρ. ζυμαρικά
- 1 κούπα ντοματίνια
- 1/4 μεσαίου μεγέθους κόκκινο κρεμμύδι
- 2 κούπες ψιλοκομμένο πράσινο λαχανικό
- 1/4 της κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 1 κούπα ψημένη κόκκινη πιπεριά
- 1 κούπα ελιές Καλαμών
- 1 κούπα αγκινάρες στραγγισμένες
- 1/2 κούπα πιπεριά, σε φέτες (στραγγισμένες)
- 250 γρ. μοτσαρέλα
- 2 κουταλιές ξύδι λευκού κρασιού
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 2 κ.γ. βιολογικό μέλι έλατου
- 6 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1/2 έως 1 κ.γ. ανθός αλατιού
- 1 κ.σ. Ιταλικό μείγμα μπαχαρικών
Εκτέλεση
Βράστε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια ρίχνετε τα ζυμαρικά και βράζετε μέχρι να γίνουν al dente.
Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση. Ψιλοκόβετε το κόκκινο κρεμμύδι, τα πράσινα λαχανικά, τον βασιλικό και την κόκκινη πιπεριά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τα ζυμαρικά, τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τις ελιές, τις αγκινάρες και τις πιπεριές. Προσθέστε τη μοτσαρέλα, κόβοντας τη σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το λευκό ξύδι κρασιού, τη μουστάρδα και το μέλι. Χτυπήστε τα υλικά προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο.
Προσθέστε τη σάλτσα στο μπολ με τα ζυμαρικά και τα λαχανικά. Στη συνέχεια, ρίξτε αλάτι και καρυκεύματα και ανακατέψτε. Δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον αλάτι εάν επιθυμείτε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment