Σαλάτα με ανάμεικτα πράσινα λαχανικά και εσπεριδοειδή
Φυσικά όμως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα είδος ή όσα έχετε από τη λίστα.
Υλικά:
- 1 πορτοκάλι
- 1 σαγκουίνι
- 1 πορτοκάλι κάρα κάρα
- 5 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
- 2 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- ½ κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 4 κούπες πράσινα λαχανικά
- 2 κούπες φύλλα από ραδίκια
- ¼ κούπας ρόδι
Μέθοδος
Κόψτε το κάτω μέρος από τα πορτοκάλια και τα γκρέιπφρουτ ώστε να στέκονται όρθια. Στη συνέχεια, ξεφλουδίστε τα. Κόψτε τα σε στρογγυλές φέτες και αφαιρέστε τους σπόρους.
Σε ένα μικρό μπολ ενώστε το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το θυμάρι, το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
Ενώστε τα πράσινα λαχανικά με τα ραδίκια. Τοποθετείστε τα σε μια πιατέλα. Γαρνίρετε τα πράσινα λαχανικά με τις ροδέλες από τα εσπεριδοειδή και με ρόδι.
Σερβίρετε και απολαύστε.
Συνταγή: http://www.eatingwell.com/
Leave a comment